Vergelijk energie voor een goede start

Consumenten die energie vergelijken maken vaak gebruik van vergelijkingssites. Dit is een handige manier om snel de verschillende aanbiedingen en leveranciers met elkaar te vergelijken en op een rijtje te zetten. Je kunt dan precies zien welk aanbod het meest geschikt is voor jouw situatie. Toch zijn er grote verschillen tussen vergelijkingssites. Vergelijk energie via een juiste vergelijkingssite dan ook met deze tips:

Voldoende mogelijkheden om je persoonlijke situatie aan te geven

Het is belangrijk dat je de contracten en aanbiedingen te zien krijgt die zoveel mogelijk aansluiten bij je persoonlijke situatie. Zo kun je kiezen voor de looptijd of het soort stroom. Kies niet zomaar het aanbod boven aan maar kijk het aanbod ook bij je wensen past. Vergelijk energie dan ook altijd met een recentelijk jaarverbruik en aan de hand van je persoonlijke situatie en wensen.

Hoe wordt de vergelijking gemaakt?

Kijk altijd of alle kosten wel worden meegenomen in de vergelijking. Vergelijk energie altijd met alle kosten van de energierekening om geen onverwachte kosten te ontvangen. Sommige sites berekenen de bedragen zonder BTW of laten bepaalde kosten weg. Hierdoor zijn ze bijna altijd goedkoper dan sites die wel alle bedragen meenemen en ben je aan het einde van de rit duurder uit.

Waar verdient de site aan?

Sommige vergelijkingssites verdienen geld als u via hen een energiecontract afsluit. Het kan ook zijn dat dit per energieleverancier is geregeld en hierdoor niet volledig onafhankelijk zijn. Als de vergelijkingssite dit duidelijk aangeeft, kun je hier altijd rekening mee houden.

Vergelijk energie en stap over

Zoals je merkt zal je met verschillende zaken rekening moeten houden wanneer je gebruik maakt van een vergelijkingssite. Dit is vaak maar 5 minuten werk, maar wel goed om naar te kijken. Ben je opzoek naar een juiste vergelijkingssite? Vergelijk energie dan bij Consumind.nl. Zij maken een vergelijking die je binnen 2 minuten per mail ontvangt. Je kunt dan meer dan 28 energieleveranciers met elkaar vergelijken. Mocht je willen overstappen dan kan dit via de website of telefonisch. Vergelijk energie vandaag nog en bespaar hiermee wel tot €300,- besparen per jaar! Dat is toch mooi meegenomen. Prettig geregeld!

Groene energie

Er zijn verschillende soorten energie. Zo is groene energie bijvoorbeeld steeds populairder aan het worden. En dat is natuurlijk ook niet zonder reden. Groene energie is namelijk de toekomst. Het is veel beter voor de aarde, en zorgt ervoor dat de aarde leefbaar blijft. Je kiest dus niet alleen groene energie voor jezelf, maar ook voor je kleinkinderen. En de kleinkinderen van je kleinkinderen. Je wilt toch dat de aarde leefbaar blijft? Het is namelijk maar een kleine moeite om gebruik te maken van groene energie. Denk er daarom een keer over na. Of zoek er wat informatie over op. Het kan namelijk jouw manier van kijken naar energie veranderen.